Sett den samiska nationaldagen

samiska flagganJaha, då var man hemma igen efter att ha gjort ett spontanbesök till Jokkmokk för att få uppleva den samiska nationaldagen. Samerna firar sin nationaldag 6 februari eftersom detta var dagen som det första samiska landsmötet hölls 1917.

Så nu har jag både fått uppleva den samiska nationalrätten – Renskav eller Finnbiff. Så otroligt gott, hittade ett recept som jag fogar in ifall du vill testa. Har jag också försökt skråla med i den samiska nationalsången, vilket gick sådär. Jag är bättre på att äta än att sjunga, helt klart.

Dock så får jag betala lite för min spontanitet nu eftersom det är ganska mycket månad kvar och inte så mycket pengar på kontot. Så jag har funderat med detta med snabblån och smslån och sånt. Vet ju att många använder sig av det och tycker att det är väldigt smidigt, men jag har liksom aldrig vågar mig på det. Känns lite för lätt för att vara sant. Det verkar ju som vem som helst kan låna avsett inkomst och bakgrund så jag började fundera på vad säger lagen?

Blev positivt förvånad faktiskt att det fanns så mycket lagar och regler runt detta, innan jag läste på så kände jag det som att det var lite vilda västern över det hela. Men de låter ju som väldigt seriösa företag, så jag tror minsann att de ska få hjälpa mig med några tusenlappar fram till lön.