Fixa en egen receptbok

När jag började intressera mig för det samiska köket hade jag till en början svårt att hålla ordning på alla recept och idéer som jag samlade på mig. Det låg lappar lite överallt i hemmet, men nu när jag har landat lite mer i det tänkte jag också börja strukturera upp recepten. Förrätter, varmrätter och efterrätter ska få varsina delar av boken, och därtill kommer jag lägga in en del tips som jag har lärt mig på vägen. I mitt nya block kommer gáhkku (det samiska tunnbrödet) att få en alldeles egen del dedikerad till sig också, då det var ett av recepten som fick mig att få upp ögonen för samisk mat. Jag kommer tipsa om hur man på bästa sätt kan kombinera brödet med olika saker som tillsammans skapar en supergod förrätt, eller kanske till och med varmrätt.

Ett vackert norrsken
Bok och råvaror