Bästa vinterdäcken för vinterkörning

Jag behöver köpa nya vinterdäck för jag känner mig inte helt trygg med mina nuvarande som jag hade hoppats skulle klara ännu en vinter. Just däck är kanske inte det man i första hand ska spara in på eftersom det är en fråga om säkerhet. Jag har läst på lite om vad som avgör ifall vinterdäck är bra eller inte. Grepp på olika typer av underlag är givetvis avgörande men vilka däck man har är även viktigt för hur bränsleekonomin blir. Jag gillar att sitta och filosofera eller lyssna på talböcker i bilen och då är det bra om däcken tar ner ljudnivån lite. För mig är det dubbdäck som gäller på vintern men det finns numera helårsdäck och vinterdäck utan dubbar. Det är bra för vägarna men inte att rekommendera om man kör där det finns risk för blixthalka.

Satsa på säkra vinterdäck