Blodpannkaka recept

Eftersom det samiska köket är mitt huvudtema här i bloggen tänkte jag tillägna detta inlägg åt ett av mina favoritrecept, nämligen till blodpannkaka med messmörssås till.

Detta behöver du för att göra delikatessen (ca 4 personer):

3 dl renblod
3 dl vatten eller buljong
3 smörfrästa hackade lökar
5 dl vetemjöl
0,5 dl sirap
1 msk malen kryddpeppar
2 msk salt

Till såsen behövs:

200 gr lättrökt renfett eller suovas
1 dl messmör
1 dl grädde

Hacka och fräs lök. Häll ner den i en vispad smet av renblod, buljong, mjöl, kryddor och sirap. Grädda som vanliga tunnpannkakor. Under tiden kan du göra såsen, då du fräser fettet/köttet och blandar i grädde och messmör. Låt småputtra en stund.

Att få tag på renblod är inte alltid det lättaste, men genom att besöka/kontakta renslakt eller återförsäljare av renprodukter ska det nog gå!

Blodpannkaka är en samisk rätt

 

(Visited 286 times, 1 visits today)